Resultat D70 2019

Omgång 4 – Fjällbacka GK
Tisdagen den10 september spelades den 4:e och sista omgången i årets seriespel.
Banan var fantastiskt fin, såväl fairways som greener, trots det myckna regnandet den senaste tiden.

För dagen kom vi 4:a med 4 slag efter 3 lag (Forsbacka, Torreby och Uddevalla) som hade  exakt samma antal slag.

Totalt i serien ligger vi kvar på tredje plats efter Forsbacka och Lyckorna 2. Eftersom Lyckorna redan har ett lag i division 1, får de stanna i division 2.

Därmed blir det Stenungsund, tillsammans med Forsbacka, som går upp i division 1.
Mjölkeröd och Skaftö lämnar sina platser i division 1 och går till division 2. Hela resultattabellen finns i bilagan.

Vi har ju hoppats att vi ska kunna få ha två lag nästa år. Nu verkar det tyvärr som att varje klubb bara tillåts att ha ett lag per ålderskategori. Vi får återkomma när vi vet mer.

Tack alla D70 damer för spel och stöttning under serieåret!

Vi som spelade på Fjällbacka: Agneta, Inger, Ingegerd och Gunnel

Omgång 3 – Uddevalla GK

Den tredje omgången i årets seriespel spelades på Uddevalla GK den 20 augusti.
Trots att himlen långa stunder var mörkt blå-violett i väster och man hörde avlägset muller från åskan, så tycker vi nog att vi klarade oss ganska bra. Vi fick regn ett par-tre hål, och sedan sken det upp och regnkläderna åkte av.

Greenerna var mycket snabba, och det tog oss många hål att räkna ut,  hur vi skulle putta för att åstadkomma en tvåputt eller i alla fall en treputt. De  flesta av oss fick nog smaka på den beska medicinen som kallas fyrputt.

Trots detta gjorde vi bra ifrån oss. Vi kom 2:a för dagen, efter Lyckorna2. Dessutom utökade vi försprånget framför Tjörn2 och Uddevalla, vilka efter förra omgången, bara var 8 resp. 12 slag efter oss. Med dagens fina insats är dessa nu 26 resp. 28 slag efter oss. Betryggande avstånd bakåt alltså. Fram till serietvåan (Lyckorna2) har vi nu 20 slag.

Dagens omgång innebar också DM. Här segrade Renske Silverskiöld från Fjällbacka på 87 slag och fick en fin guldmedalj om halsen. Silvermedaljen gick till Lyckornas Kristina Egerstad, 90 slag och bronsmedaljen tog Margit Callebro från Orust med sina 92 slag.

Det var genomgående ”höga” scorer. Endast 11 spelare av 51 i D70 kom under 100 slag, förmodligen beroende på såväl allt regn som kommit de senaste dagarna, som de snabba greenerna.

Nästa omgång, som också är ett singelspel, går av stapeln på Fjällbacka GK den 10 september.
20/8 Uddevalla -> Resultat omg3

Vi som spelade var: Agneta, Gunnel, Ingegerd och Inger.

Omgång 2

Den 11 juni spelades omgång 2 på Forsbacka GK. Vi njöt av banan och omgivningarna. Vi hade starttid på förmiddagen och kunde därför nästan spela oss in i mål, innan regnet började på allvar.

Laget gjorde bra ifrån sig och kom denna dag på 2:a plats efter hemmaspelarna Forsbacka. I och med detta klättrade vi två placeringar och ligger nu totalt på 3:e plats.

11/6 Forsbacka -> Resultat omg2

Vi som spelade var:

Omgång 1

Årets första tävling gick på Sotenäs GK den 14 maj. Vi spelade bästboll.
Vi gick ut med isande kalla vindar om öronen och molnen ville inte riktigt skingras.  Allt eftersom dagen gick,  bröt solen igenom och det blev betydligt behagligare.  Banan var fin, men greenerna var såphala. Det blev många puttar fram och tillbaka.

14/5 Sotenäs -> Resultat mall D70 2019

Vi som spelade var: Agneta, Birgitta W, Inger och Ingegerd