Nya Regler 2019 !

Från och med 1 januari i år gäller nya regler för golfspel och det är en hel del som är ändrat. I den största uppdateringen av regelboken sedan 1952 har 34 gamla regler blivit 24 mer moderna, som är snällare mot den vanliga golfarens slarvfel på banan och sätter fokus på speltempo.
Spelarens utgåva är en något förkortad variant av ”Regler för golfspel” och Official Guide innehåller även tolkningar samt det som rör tävlingsledning.

Några av ändringarna…

• putta med flaggan i hål
  • leta boll i max tre minuter
  • droppa från knähöjd i ett lättnadsområde
  • plocka bort lösa naturföremål överallt på banan
  • grunda klubban i röda och gula pliktområden
  • laga spikmärken på green
  • en uppmuntran att spela i fel ordning för att spara tid
  • byta boll när du droppar
  • ingen plikt om:
    • din boll träffar dig själv eller din utrustning
    • du slår ett dubbelslag
    • du råkar rubba din boll medan du letar
    • du råkar rubba din boll på green

Läs.

På R&A’s hemsida finns reglerna översatta till svenska
–> R&A
På Golf.se finns väldigt mycket att ta del av på regelsidan
–>Golf.se

Ladda ner.

Regelboken finns som gratis mobilapp till Android och iPhone. Ladda ner Rules of Golf 2019 så har du alltid reglerna nära tillhands.

Titta.

På Svenska Golfförbundets Youtube-kanal finns 24 filmer med de viktigaste regelnyheterna.

Lyssna.

Podden för dig som är nyfiken på golfreglerna och varför de är utformade som de är. De första avsnitten av totalt tio finns på SpotifyiTunes och Acast.

Vi har haft några regelkvällar på klubben, missade du dom … håll utkik det kommer att bjudas in till fler.
Har du frågor eller funderingar är du välkommen att maila till regler@stenugsundsgk.se