Resultat D60 2017

Slutresultat Seriespel D60 2017

Dagsholm 3 september 2017

Sista omgången i årets seriespel. Skulle Lag 1 som låg på 4:e plats kunna hålla sig kvar i Div I och skulle Lag II kunna avancera och därmed bli kvar i Div II?

Här är det glada gänget som spelade i Lag I och II på Dagsholm.
Övre raden fr vänster Kerstin, Eva, Monica, Viveca
Nedre raden fr vänster Elisabeth, Marie, Britt-Marie, Anette

Dagsholm GK hade många mycket engagerade personer som såg till att vi trivdes extra bra – fin bana, trevliga tävlingsfunktionärer och god mat!
Båda lagen var väldigt förväntansfulla och spelsugna, tyvärr var formen i Lag I inte den bästa och laget kom på 5:e plats. Lag II lyckades bättre och kom på andra plats! Stort grattis!
Slutsegrare i Div I blev som väntat Skaftö. Stenungsund Lag I flyttar ner till Div II nästa år. Det fattades futtiga 8 slag för att vara kvar i ettan. Nu ser vi fram mot spel i tvåan och att vi tar oss tillbaka till Div I nästa år!

Slutsegrare i Div II var också väntat, Lyckorna I. Hur det skulle gå för Stenungsund Lag II var länge oklart. Slutställningen var lika och för att skilja vårt Lag II från Sotenäs II, som hade samma resultat, räknades resultatet för de sista 36 hålen – och då stod vi som vinnare! Stenungsund kommer alltså att ha två lag i Div II nästa år. Det blir extra kul att tampas med varandra!

Slutsegrare i Div III var Lyckorna II.

Stort tack till alla spelare som har kämpat väl i våra två lag under säsongen. Vi fick tyvärr stryk på upploppet men hade mycket kul tillsammans vid de fyra omgångarna.
Spelare som deltagit i D60-seriespel under året är:
Kerstin Arnell, Viveca Berntsson, Suzanne Canova, Anette Forsberg, Elisabeth Hultengren, Britt-Marie Jinhage Åberg, Bitte Johansson, Gunnel Jönsson, Marie Lagergréen, Monica Sandorf och Eva Öhlin.

Torreby 13 augusti 2017

Så var vi igång igen efter sommaruppehållet. Roligt!

Torreby hade fått 20 mm regn på en timma under morgonen och det var gråmulet när vi kom, men sen! Solen sken från en molnfri himmel och vinden höll sig borta. Det blev en härlig dag för seriespel och DM. Tävlingsledningen och domaren beslutade om lägesförbättring pga mycket vatten på banan och det var säkert rätt, men banan klarade sig bra och det mesta av vattnet försvann.

Läget inför dagens singelspel i div 1 var spännande. Stenungsund 1 låg på 5:e plats, 14 slag efter Fjällbacka på 3:e plats och 4 slag efter Sotenäs 1 på 4:e plats. Skulle vi kunna ta in på Sotenäs? Eftersom alla scorer räknas kunde allt hända!

Resultat – Överraskning! Bravo! Våra fyra scorer 86, 90, 94, 96 stod sig väl i konkurrensen! Stenungsund Lag 1 kom 3:a på 366 slag, endast ett slag efter segrarna Skaftö och Sotenäs 1. Detta innebar att vi slog Orust och Fjällbacka men inte Sotenäs 1! Slutresultat för Lag 1 efter tre omgångar blev en hedrande 4:e-plats.

Lag 2 kämpade på i div 2 där tre av fyra scorer räknades. Laget kom 5:a och behöll därmed sin 5:e-plats i slutställningen. Det är strongt att vi kan ha två lag i serien!

Den 3 september avgörs serien på Dagsholm då vi får se om våra lag blir kvar eller ej i respektive division.

DM ingick i tävlingen och Marianne Olsson, Skaftö vann guld på 83 slag, Ann Durlow silver 84 och Kristina Egerstad brons 85. Monica var bäst av oss på 86 = 6:e plats av 72 deltagare.

Resultat Seriespel efter omg 3

********************************************************************************

Mjölkeröd GK 11 juni 2017
Det blev en regnig dag för oss på Mjölkeröd i den andra omgången,
många slag hade vi men kämpade gott i det tuffa vädret.

Resultat efter andra omgången

Strömstad GK 14 maj 2017
Vi trotsade regnet som föll under de första 9 hålen och kämpade på i våra bästbollar.
Banan var fin och höll emot regnet bra. Det var kallt, bara 12 grader, men vi hade väldigt trevligt trots allt.
Vi kom 5:a i div. 1, men det är ganska jämt. Vi är endast nio slag efter Skaftö som leder!
Vi kom 3:a i div. 2 efter Lyckorna och Sotenäs. Bravo!

Resultat från första omgången Div 1 – alla resultat räknas
1. Skaftö GK 162